Beste klant,

Wij danken u voor het vertrouwen dat u stelt in Inktmobiel. Graag geven we u nog enkele tips mee voor een efficiënter gebruik van hervulde inktpatronen.

Laat een patroon niet uitdrogen, lever uw patroon zo snel mogelijk binnen voor hervulling. Print ze ook niet volledig leeg, als de inktniveaumeter aangeeft dat de patronen moeten vervangen worden, kan u rustig nog een aantal pagina’s printen maar stop met printen als u ziet dat het zwart of de kleuren beginnen te vervagen. Als er een kleur ontbreekt, kan u beter niet verder printen daar dit de patroon onherroepelijk kan beschadigen Als u de patronen binnenbrengt, gelieve ze dan niet in absorberend keukenpapier te rollen, en ook niet in een plastic zakje of gewikkeld in plastic huishoudfolie. Het best gebruikt u onze beschermkapjes of niet absorberend papier.

Als u de hervulde patroon terug in de printer plaatst moet u steeds het printkop-reinigingsprogramma uitvoeren. Dit commando is terug te vinden bij de eigenschappen van uw printer, onder de tab onderhoud. Of uw printer beschikt over een toolbox die dan weer terug te vinden is onder uw programma’s. Of het reinigen van de printkoppen kan uitgevoerd worden vanaf de printer zelf.

Als u een hervulde patroon terug in de printer plaatst, herkent de printer dezelfde patroon, de meterstanden staan dus nog steeds op het niveau van toen u de patroon verwijderde. Uitzondering zijn de patronen (Canon, Epson) die door ons worden gereset.
Maar meterstanden geven haast altijd een verkeerd beeld van de inhoud van de patroon, dus hou hier gewoon geen rekening mee en kijk naar het resultaat ipv de meterstand.

Een inktpatroon, zowel een nieuwe als een hervulde kan verstopt geraken. Hiervoor zijn enkele simpele trucs beschikbaar. U kan de printkop enkele minuten laten weken in Dusenfrei (beschikbaar in de winkel), u kan de printkop een paar keer op een vel keukenpapier drukken, u kan de printkop onder druk zetten door middel van een spuit met pipetje of u kan gebruik maken van een afzuigadapter. Allemaal zaken die we uiteraard ook voor u doen moest een patroon na hervulling toch nog verstopt geraken.
En, het beste onderhoud voor uw patroon is simpelweg ze regelmatig gebruiken.

Voor zij die verkiezen met een reserveset patronen te werken raden we onze transportclips aan. Hierdoor wordt de printkop hermetisch afgesloten en worden ook nog eens de contactpunten efficiënt beschermd. Tevens is het aangeraden de patronen met printkop naar beneden te bewaren op een koele plaats afgeschermd van zonlicht. Nog een laatste tip voor Epson-gebruikers. Laat de hervulde patroon minimum twee uur rusten met de spuitmonden naar beneden alvorens deze in de printer te plaatsen en start dan het printkop-reinigings-programma.